Respekt for tiden: Sene kanselleringer og No-Show

-

Profesjonalitet og Respekt

Når en fotograf og en modell avtaler tid for et fotografioppdrag, legger de begge ned mye tid og krefter i forberedelse, og begge partene er avhengige av at den andre holder seg til avtalen.

Ved å kansellere i siste øyeblikk eller ved å ikke møte opp i det hele tatt, viser man ikke bare mangel på profesjonalitet, men også mangel på respekt for den andres tid, innsats og engasjement.

Denne typen atferd kan skade ens omdømme i bransjen, noe som kan ha langvarige konsekvenser for fremtidige jobbmuligheter. Ved å opprettholde høye standarder for profesjonalitet og ved å vise hverandre respekt, bidrar vi til en sunnere, mer produktiv og mer vellykket bransje.

Sene kanselleringer

I Modell Boost definerer vi en sen kansellering, som 72 fra fotoshooten. Tid er en kostbar ressurs i vår bransje, og hver time som er satt av til et bestemt prosjekt er en time som ikke kan brukes på noe annet.

I mange tilfeller kan fotografen ha investert i forberedelser som inkluderer leie av studio, kjøp av spesielle rekvisitter, ansettelse av makeup-artister og mye mer. Disse utgiftene er ofte ikke-refunderbare, noe som betyr at fotografen blir sittende igjen med en unødvendig regning.

For modellen kan det også ha betydelige konsekvenser for sene kanselleringer. De kan ha brukt mye tid og penger på hår og sminke, og andre forberedelser før fotoshooten. Modellen kan også ha gått glipp av andre oppdrag.

I noen situasjoner kan man ikke unngå en sen kansellering. Det kan være forårsaket av sykdom eller liknende – Og dette kan man selvfølgelig ikke kontrollere. Ikke glem ditt viktigste verktøy når du jobber med andre mennesker. Kommunikasjon. Forklar hva som har skjedd, beklag og tilby eventuelt å dekke de tap den andre parten har hatt.

No-show

No-shows, eller å ikke møte opp til avtalt tid uten forvarsel, er både respektløst og svært lite profesjonelt. – og det bryter våre retningslinjer i Modell Boost. Denne typen oppførsel skaper enorm frustrasjon, og potensielt økonomiske tap

Det er aldri noen god grunn for no-show. Skulle noe akutt og uventet dukke opp – si ifra. Den andre parten har investert mye tid og energi i dette.

Dersom du må avlyse på kort varsel

Selv under de beste forutsetninger, kan det hende du må avlyse en fotoshoot på kort varsel. Hvis dette skjer, er det viktig å håndtere situasjonen med integritet og profesjonalitet Først og fremst, ta kontakt umiddelbart, enten ved å ringe eller sende en melding, og forklar hva som har skjedd. Vær ærlig og oppriktig; å lyve kan skade ditt rykte på lang sikt, og tillit er en viktig valuta i denne bransjen. Beklag dypt for det ulempen du forårsaker, husk at dette ikke bare påvirker deg, men også den andre partens planer.

Når du har tatt kontakt muntlig, bør du også sende en formell avbestilling gjennom chatten på Modell Boost. Dette sørger for at du har en dokumentert kommunikasjonen, noe som kan være nyttig i tilfelle det oppstår uenigheter i ettertid.

Vær forberedt på at den andre parten kanskje ikke er villig til å ombooke fotoshooten. Selv om det kan være skuffende, er det viktig å huske at deres tid er like verdifull som din egen, og deres villighet til å jobbe sammen igjen kan avhenge av hvordan du håndterer denne utfordrende situasjonen.

Når andre avlyser på kort varsel eller ikke møter opp

Når andre avlyser på kort varsel eller ikke møter opp, kan det være svært frustrerende og potensielt kostbart. I slike situasjoner kan det være fristende å reagere sterkt, men det er viktig å håndtere situasjonen profesjonelt.

Det første du bør gjøre er å prøve å kontakte personen. Det kan være at noe uforutsett har skjedd, som gjør at de ikke kan oppfylle avtalen. Hvis personen ikke svarer, eller du finner ut at det ikke foreligger noen god grunn for avlysningen eller uteblivelsen, kan du vurdere å gi en negativ referanse på Modell Boost. Skriv en ærlig og saklig vurdering av situasjonen, inkludert det faktum at personen ikke møtte opp uten å gi beskjed. På denne måten vil ikke andre bli utsatt for det samme som deg av samme person

Del:
Noen tanker?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *