Guide: Hvordan jobbe profesjonelt med modeller

-

Forberedelser

En god fotoshoot starter alltid med gode forberedelser. Det er essensielt å avtale tid og sted for møtet i god tid, og vise respekt for modellens tid ved å være punktlig.

Kommunikasjon og grensesetting

Gjennom kommunikasjon via meldinger på Modell Boost, kan dere i forkant avtale hvilken type fotografering dere skal gjøre. Det er viktig å ikke fravike fra dette underveis i fotograferingen. Dette betyr at hvis dere har avtalt portrettfotografering, er det viktig at dere holder dere til kun det. Ikke press grensene, eller forsøk å overtal modellen til å ta mer eksplisitte bilder.

Profesjonell adferd

Som profesjonell fotograf, skal man ikke sende upassende meldinger eller bilder til modellene. Husk at du under ingen omstendigheter skal berøre modellen.

Sikkerhet og komfort

Hvis modellen ønsker å ta med en venn for å føle seg tryggere, bør du godta dette. Du er ansvarlig for modellens helse og sikkerhet. Det er derfor viktig å vurdere eventuelle risikoer ved stedet og oppgavene du ber modellen utføre. Du bør også vurdere å skaffe en ansvarsforsikring. Når modellen skifter klær, bør du gi dem nok plass og privatliv.

Omsorg under fotograferingen

Dersom fotograferingen skjer på en kald dag, pass på at du har en god jakke og et teppe som modellen kan bruke for å holde varmen. La modellen få mulighet til å varme seg opp mellom bildetakingene.

Modellen vil sannsynligvis gjøre alt for å sikre at du får en god gode bilder, og vil ofte ikke fortelle deg når de for eksempel er kalde. Derfor bør du være observant på tegn til at de fryser, og ofte spørre om de har det bra og om de ønsker å stoppe slik at modellen kan få litt varme i seg.

På varme dager, sørg for at modellen din ikke blir for varm, sørg for at modellen får i seg nok væske, ikke blir solbrent, og har tilgang på skygge når modellen har pauser. Dersom du gjør nakenfotograferinger, vær årvåken og se etter forbipasserende. Ha alltid et teppe eller noe lignende tilgjengelig slik at modellen raskt kan dekke seg til.

Respekt for modellens grenser

Hvis du ber modellen om å gjøre noe under fotograferingen og de sier nei, betyr det NEI. Ikke legg press på dem eller tru med å ikke betale dem.

Betaling

Til sist, alltid betal modellen det du har avtalt å betale dem, og ikke prøv å forhandle dette på dagen. Husk at modellene som deg, også har regninger å betale. Om dere gjennomfører en TFP-shoot, husk å lever avtalt antall bilder til avtalt tid.

Ved å følge disse retningslinjene, vil du sikre at du opprettholder et høyt profesjonelt nivå og skaper en trygg og respektfull arbeidsplass for både deg og modellen.

fotograffotomodellguidemodell
Noen tanker?

Legg igjen en kommentar